Selecteer een pagina

Aan de slag in NL!

Roos Virtuoos heeft weer een verhuizing achter de rug! ….Althans een deel!

De container zou na 2 maanden nu toch echt bijna aan moeten komen in de haven van Rotterdam…dus binnenkort (hopelijk) uitpakken en onze eigen spullen weer om ons heen.

Het is toch echt wel een ander soort verhuizing dan die van de afgelopen jaren binnen Jakarta en Bali. We komen allemaal na 10 jaar weg geweest te zijn weer terug in Nederland. Heel vertrouwd maar ook veel veranderd. De kinderen kennen het eigenlijk alleen maar van op vakantie zijn en dat is toch iets heel anders dan er daadwerkelijk wonen. Weggegaan als peuters en kleuters terug als pubers.

De jongste heeft de makkelijkste start als brugklasser op de middelbare. De oudste heeft het ook redelijk ok, hij gaat zijn laatste 2 jaar afronden op een internationale school, die wel stukken groter is dan de scholen van de afgelopen jaren maar in het onderwijssysteem veranderd niet zoveel. De middelste heeft het het lastigste, zij gaat vanuit het internationale schoolsysteem terug in het Nederlandse schoolsysteem wat al niet makkelijk is en als 14 jarige je vriendinnen achter laten en weer opnieuw beginnen is best wel een dingetje. “Zout maar op met je K school” hebben we dan ook al naar ons hoofd gehad ;-).  De vrijheid die ze nu hebben van zelf op je fiets stappen en gaan wordt door alle drie in ieder geval omarmd, hoewel het ook best even zoeken is en er ook al wat verdwaaltochten achter de rug zijn….lang leve google maps! 

Welkom terug in NL!?

Voor onszelf is het ook best even wennen. Het is heerlijk om weer in de buurt van vrienden en familie te zijn. Maar het gemis van het heerlijke klimaat, de hele dag buiten zijn en de vrienden daar, is er zeer zeker ook.

Het gemak waarmee we daar praktische zaken konden regelen en het onverwachte gedoe hier is ook even wennen. Inschrijven bij de gemeente: “Ja mevrouw over 3 maanden is er plek om u in te schrijven ?!” en over 3 maanden kunt u ook terecht om ID kaarten voor uw kinderen te regelen! het moet toch niet gekker worden…. en laten we het vooral niet hebben over het krijgen van een internetaansluiting…die wordt iedere keer door de onderaannemer van de onderaannemer van de provider gecanceld…..We dachten dat sommige dingen regelen in Indonesië met hobbels ging nou op dit gebied was het een verademing.

 

Roos Virtuoos aan de slag.

Maar goed, zo langzamerhand begint alles een beetje te wennen, begint iedereen een klein beetje zijn draai te vinden en is het tijd voor mij om te beginnen en te zoeken naar leuke opdrachten. Nu nog even aan de veel te kleine, maar multifunctionele tijdelijke eet-, huiswerk- en werktafel die we gelukkig nog hier in de opslag hadden staan. De buitenstoelen en bank en het keukentrapje fungeren prima als stoelen. Als Virtual Assistant kan je overal je laptop neerzetten om te werken en dat zal ik ook zeker gaan doen. Maar wat zal het een feestje zijn straks, als we allemaal weer een bureau en een fatsoenlijke tafel hebben om aan te zitten :-). Fingers crossed dat alles goed uit de container komt….

Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin om te gaan beginnen. Roos Virtuoos gaat jou helpen om weer Virtuoos door jouw werk te dansen!

Lees hier meer over wie en wat Roos Virtuoos is en doet..